Jeg tar for øyeblikket ikke inn nye klienter grunnet stor pågang, men ta kontakt for henvisninger.
Hopp til innholdet

MDMA til fest eller terapi – hva er forskjellen?

MDMA er nå i siste fase av kliniske forsøk før det blir et godkjent legemiddel. De kliniske forsøkene rettes mot PTSD, mye fordi det er finnes få effektive behandlingsmåter og at det rammer mange hardt. Før MDMA ble ulovlig var det også mange psykologer og pasienter som mente det var svært effektivt i parterapi og for trauma generelt. Så betyr dette at man kan ta MDMA, gå ut på byen og bli kurert for PTSD? Lite trolig. Så hva er egentlig forskjellen mellom MDMA på fest og i kombinasjon med psykoterapi?

Viktighet av miljø og sinnstilstand

Psykedelika (som MDMA noen ganger klassifiseres som) er veldig avhengig av ”set and setting”, eller sinnstilstand og miljø på norsk. Hvis intensjonen din er å ta MDMA og ha det gøy med venner, er det oftest det man ønsker å oppnå. Man er da kanskje mest opptatt av å nyte følelsen i kroppen, nyte musikken, lyset og stemningen, og det kjennes ikke rett å dykke ned i vonde ting. Man er kanskje opptatt av å ikke ødelegge stemningen for andre og man føler seg kanskje ikke trygg nok til å begynne å gråte eller utagere på andre måter. Man er hverken i rett sinnstilstand eller miljø for å jobbe med seg selv. Mange opplever allikevel at MDMA på fest også kan ha en terapeutisk effekt, men langt fra de resultatene man får i en terpautisk setting.

Med et terapeutisk formål blir resultatene annerledes. Her ligger man gjerne på en sofa med en edru terapeut ved siden av seg, eller sammen som par i rolige omgivelser der terapien er eneste formål. Man har forberedt seg i forkant, man unngår distraksjoner og føler seg trygg, og man jobber med å integrere opplevelsen i etterkant. Det er veldig vanskelig å forestille seg hvor ulik opplevelsen av MDMA er i en sosial setting sammenlignet med en terapeutisk setting. Det er heller ikke uvanlig at terapeutiske prosesser med MDMA kan være ganske krevende emosjonelt, og de fleste som prøver dette for første gang i en terapeutisk setting har vanskelig for å forstå at dette også brukes som et partydop. Jeg har klienter som har tatt MDMA i sosiale settinger over 50 ganger som blir overrasket over hvor mye de allikevel får ut av MDMA i en terapeutisk setting.

Ta kontakt nederst på siden for å avtale en gratis konsultasjon med meg. For mer informasjon om MDMA vil jeg anbefale Rusopplysningens nettsider eller rollsafe.org.

Mer informasjon om psykedelisk terapi?

nb_NONO