Jeg tar for øyeblikket ikke inn nye klienter grunnet stor pågang, men ta kontakt for henvisninger.
Hopp til innholdet

Internal Family Systems

Hva er IFS og hvordan fungerer det?

Internal Family Systems, ofte forkortet til IFS, er en psykologisk modell med godt dokumenterte resultater. Modellen fastslår at alle sinn består av flere ulike deler som har ulike kvaliteter og at alle har en kjerne, et Selv, som vet hva som skal til for å oppnå balanse i livet. I IFS er vi nysgjerrige og åpne for alle deler.

Hvorfor IFS?

Det er flere grunner til at jeg har valgt å jobbe med Internal Family Systems. Det er en psykologisk modell det går raskt å komme i gang med, man behøver ikke bygge tillit over flere år for å komme dypt og man kan gjøre mye av jobben på egen hånd. Det holder kostnadene nede i tillegg til at det gir resultater. IFS er for meg en livsfilosofi, noe som hjelper meg med å være den jeg vil være.

IFS og psykedelika

Hva har de å gjøre med hverandre?

IFS er en terapeutisk modell som er godt etablert og utprøvet, spesielt i Nord-Amerika. Den brukes for det meste som vanlig samtaleterapi, men har også vært et viktig element i de kliniske studiene for psykedelisk terapi. Flere elementer fra IFS dukker ofte opp spontant under og etter en psykedelisk opplevelse, og det gjør det til et godt verktøy for integrering. Les mer om hvorfor IFS og psykedelisk terapi går godt sammen her.

Hvordan ser en IFS-time ut?

Når man har en IFS-time, begynner man gjerne med å snakke litt om hva man ønsker å ta tak i. Terapeuten hjelper klienten med å identifisere delene som observeres og hjelper til med å fokusere på én del av gangen. Deretter vil man få hjelp til å stille delene ulike spørsmål og bli bedre kjent med dem. Terapeutens oppgave er å veilede og være bevisst på sin egne interne familie slik at terapeutens deler ikke kommer i veien for klientens prosess.

Mer informasjon om IFS her

Ønsker du å prøve IFS-terapi?

nb_NONO