Jeg tar for øyeblikket ikke inn nye klienter grunnet stor pågang, men ta kontakt for henvisninger.
Hopp til innholdet

Psykedelika til personlig utvikling

Forskning på psykedeliske stoffer i kombinasjon med psykoterapi som behandling for mentale lidelser er godt i gang. Og med lovende resultater. Men hva med behandling av et såkalt friskt sinn, eller det mange kaller personlig utvikling?

Et «dope slap»

Mens det fremdeles eksisterer mye fordommer rundt psykoterapi i Norge, begynner personlig utvikling å bli nokså stuerent. Det meste av det man gjør og sier går på automatikk og det er ubevisstheten som gjør at vi klarer så mange komplekse oppgaver samtidig. Det er innøvde prosesser som gjør at vi klarer å gå, vinke, og si «Ha det bra» samtidig. 

Disse prosessene settes i gang av ulike utløsere i livet og mange opplever at de har mindre kontroll over sine egne handlinger enn de skulle ønske. Mange har kanskje opplevd en krangel der man sier ting man egentlig ikke mener. For så å se tilbake på det i etterkant og skamme seg. Eller at man bestemmer seg for å begynne å trene, men faller av etter tre dager. For femte gang. Psykedeliske stoffer kan bryte opp i disse ubevisste handlingene ved å vise deg at du faktisk har et valg.

Det er ditt sinn som skaper verden

Buddha skal ha sagt at «det er ditt sinn som skaper verden». Det han mente med det er at det meste av det vi opplever som virkelig er basert på egne tolkninger av en objektiv virkelighet. Er verden full av glede eller lidelse? Jeg forstår dette som et verdenssyn, og ikke en mening. Man kan godt sette seg inn i dette konseptet intellektuelt, men uten å oppleve det selv er det vanskelig å forstå nettopp hvor tydelig dette kan være. 

Klassiske psykedelika forvrenger dine følelser og virkelighetsoppfattelse, noe som lar deg se og føle på hvor mye ditt eget sinn faktisk kan påvirke hva du ser og opplever. Man kan for eksempel gå fra blind tillit til alle mennesker til sterk paranoia på noen få minutter. Uten at omgivelsene har endret seg i det hele tatt.

«When You Pray, Move Your Feet»

Det er mange som blir forvirret etter en psykedelisk opplevelse. Etter alt de har lest forventer de noe som endrer livet ditt på noen få timer. Selv om noen få opplever det sånn, er det mest vanlige at man må jobbe hardt for å få til den endringen man ønsker. De psykedeliske stoffene endrer ikke livet ditt, men kan vise deg hvordan målet føles. Og hvis du både ber og beveger beina samtidig, er det større sjanse for å komme dit.

Mer informasjon om psykedelisk terapi?

nb_NONO